Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 9 von 57

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Essential oil composition of Inula britannica L. from Bulgaria
Ist Teil von
  • Natural product research, 2017-07, Vol.31 (14), p.1693-1696
Ort / Verlag
England: Taylor & Francis
Erscheinungsjahr
2017
Link zum Volltext
Quelle
Taylor & Francis
Beschreibungen/Notizen
  • The separately distilled flowers (F) and leaves' (L) essential oils of Inula britannica L. were investigated using capillary gas chromatography-flame ionization detector (GC-FID) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). A total of 83 constituents, representing 96.91% (F) and 96.73% (L) of the total oils, were registered. The oils were rich in terpenoids (57.85% and 77.28%), of which sesquiterpenoids dominated. The main constituents of the essential oils were viridiflorol (7.17%-8.20%) and himachalol (3.45%-8.71%) followed by 6,10,14-trimethyl-2-pentadecanone (5.43%-2.95%), 13-tetradecanolide (3.93%-4.87%) and 3-methyl-4-propyl-2,5-furandione (4.06%-0.29%).

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX