Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Meat and Fish as Sources of Extended-Spectrum β-Lactamase-Producing Escherichia coli, Cambodia
Ist Teil von
  • Emerging infectious diseases, 2019-01, Vol.25 (1), p.126-131
Ort / Verlag
United States: Centers for Disease Control and Prevention
Erscheinungsjahr
2019
Quelle
MEDLINE
Beschreibungen/Notizen
  • We compared extended-spectrum β-lactamase-producing Escherichia coli isolates from meat and fish, gut-colonized women, and infected patients in Cambodia. Nearly half of isolates from women were phylogenetically related to food-origin isolates; a subset had identical multilocus sequence types, extended-spectrum β-lactamase types, and antimicrobial resistance patterns. Eating sun-dried poultry may be an exposure route.

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX