Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 23 von 3492
Agricultural sciences in China, 2002, Vol.1 (12), p.1393-1399
2002
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Effect of 1-MCP on Senescence and Decay of Vegetable Soybean Pods During Storage
Ist Teil von
  • Agricultural sciences in China, 2002, Vol.1 (12), p.1393-1399
Ort / Verlag
College of Food Science and Technology, Nanjing Agricultural University, Nanjing 210095, P.R.China%South China Institute of Botany, Chinese Academy of Sciences, Guangzhou 510650, P.R.China
Erscheinungsjahr
2002
Quelle
Alma/SFX Local Collection
Beschreibungen/Notizen
  • The effects of 1-MCP on decay and senescence in vegetable soybean pods during storage were in-vestigated. Treatments with 0.5,1, or 2 μl L-1 1-MCP significantly inhibited the senescence process of harves-ted vegetable soybean pods, as manifested in lower levels of ethylene production, respiratory rate, MDA andsuperoxide contents and higher levels of SOD, ASA-POD activities, Vc and chlorophyll contents. Moreover, 1-MCP promoted PAL activity and lignin synthesis, inhibited decay incidence. 2 μl L-1 1-MCP treatment, how-ever, inhibited PAL activity during the later period of storage, thereby increasing decay incidence.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 1671-2927
Titel-ID: cdi_wanfang_journals_zgnykx_e200212015

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX