Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 10 von 30
Revista mexicana de física, 2017-12, Vol.63 (6), p.549-552
2017
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Glucose in aqueous solution thermal characterization by photopyroelectric techniques
Ist Teil von
  • Revista mexicana de física, 2017-12, Vol.63 (6), p.549-552
Ort / Verlag
Sociedad Mexicana de Física
Erscheinungsjahr
2017
Quelle
EZB Electronic Journals Library
Beschreibungen/Notizen
  • Abstract Glucose is an important molecule, it is responsible for providing energy to cells in our body, in human glucose appears in blood, excessive glucose levels in the blood are an indicator of diabetes mellitus, therefore it is important to measure it. To test the feasibility of photothermal techniques to measure glucose, thermal properties of glucose in aqueous solution were determined in the 0.7 to 3.2 mg/ml range. Thermal effusivity diminishes as glucose concentration increase. Obtained results show that used setups can measure glucose concentrations up to 600 μg/ml. Full thermal characterization for water-glucose mixtures is presented in this work.
Sprache
Englisch; Portugiesisch
Identifikatoren
ISSN: 0035-001X
Titel-ID: cdi_scielo_journals_S0035_001X2017000600549
Format
Schlagworte
Physics, Multidisciplinary

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX