Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 17 von 60
Open Access
NMR-Based Metabolomics of Food
Methods in molecular biology (Clifton, N.J.), 2019, Vol.2037, p.335
2019
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
NMR-Based Metabolomics of Food
Ist Teil von
  • Methods in molecular biology (Clifton, N.J.), 2019, Vol.2037, p.335
Ort / Verlag
United States
Erscheinungsjahr
2019
Quelle
MEDLINE
Beschreibungen/Notizen
  • NMR spectroscopy is one of the major analytical techniques used in the metabolomics studies of food. There are many applications of metabolomics on food-related topics and on the food itself. Here, we describe protocols for performing NMR-based metabolomics of foods ranging from simple beverages to solid foods and semisolid foods. Beverages can be analyzed either directly or after sample preprocessing to remove interfering macromolecules, muscle-based foods can be analyzed after extraction, and semisolid foods can be analyzed directly using high-resolution magic-angle spinning (HR-MAS) NMR. Finally, we discuss metabolomic data analysis as well as different procedures and strategies for targeted and untargeted approaches.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
eISSN: 1940-6029
DOI: 10.1007/978-1-4939-9690-2_18
Titel-ID: cdi_pubmed_primary_31463853

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX