Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 8 von 65
Food additives and contaminants, 1991-07, Vol.8 (4), p.485-496
1991
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Lead and tin in canned foods: Results of the UK survey 1983-1987
Ist Teil von
  • Food additives and contaminants, 1991-07, Vol.8 (4), p.485-496
Ort / Verlag
London: Taylor & Francis Group
Erscheinungsjahr
1991
Quelle
MEDLINE
Beschreibungen/Notizen
  • Concentrations of tin and lead in canned foods have been monitored since 1983 to determine the effects of recent changes in can-making technology. In the sample studied the proportion of foods contained in non-soldered as opposed to soldered cans has risen consistently during the survey and now accounts for 83% of all samples (excluding sardines). Foods contained in non-soldered cans have lower lead concentrations than those contained in soldered cans and this changeover is likely to result in a decrease in dietary lead intakes in the UK.

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX