Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 1 von 520
Open Access
Cocoa and Cardiovascular Health
Circulation (New York, N.Y.), 2009-03, Vol.119 (10), p.1433-1441
2009
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Cocoa and Cardiovascular Health
Ist Teil von
  • Circulation (New York, N.Y.), 2009-03, Vol.119 (10), p.1433-1441
Ort / Verlag
Hagerstown, MD: Lippincott Williams & Wilkins
Erscheinungsjahr
2009
Quelle
MEDLINE
Beschreibungen/Notizen
  • Epidemiological data demonstrate that regular dietary intake of plant-derived foods and beverages reduces the risk of coronary heart disease and stroke. Among many ingredients, cocoa might be an important mediator. Indeed, recent research demonstrates a beneficial effect of cocoa on blood pressure, insulin resistance, and vascular and platelet function. Although still debated, a range of potential mechanisms through which cocoa might exert its benefits on cardiovascular health have been proposed, including activation of nitric oxide and antioxidant and antiinflammatory effects. This review summarizes the available data on the cardiovascular effects of cocoa, outlines potential mechanisms involved in the response to cocoa, and highlights the potential clinical implications associated with its consumption.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 0009-7322
eISSN: 1524-4539
DOI: 10.1161/circulationaha.108.827022
Titel-ID: cdi_proquest_miscellaneous_67042206

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX