Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 20 von 387
Journal of the Institute of Brewing, 1987-07, Vol.93 (4), p.322-324
1987
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Screening for extracellular acid protease(s) production by wine yeasts
Ist Teil von
  • Journal of the Institute of Brewing, 1987-07, Vol.93 (4), p.322-324
Ort / Verlag
Oxford, UK: Blackwell Publishing Ltd
Erscheinungsjahr
1987
Quelle
Elektronische Zeitschriftenbibliothek - Frei zugängliche E-Journals
Beschreibungen/Notizen
  • Ninety‐four Saccharomyces wine yeasts were screened for their ability to produce extracellular acid protease(s) under simulated vinification conditions. Seventeen strains were selected on the basis of their higher proteolytic activity on haemoglobin and casein. These strains showed maximum activity after 20 days of fermentation on haemoglobin and 25 days on casein. Wines obtained from grape juice fermented by the above 17 strains showed significative differences in the residual protein content.

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX