Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Journal of experimental marine biology and ecology, 2008-01, Vol.354 (1), p.1-8
2008
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
One-step method for quantitative and qualitative analysis of fatty acids in marine animal samples
Ist Teil von
  • Journal of experimental marine biology and ecology, 2008-01, Vol.354 (1), p.1-8
Ort / Verlag
Amsterdam: Elsevier B.V
Erscheinungsjahr
2008
Quelle
Access via ScienceDirect (Elsevier)
Beschreibungen/Notizen
  • In the one-step method, fatty acid methyl esters (FAMEs) have been prepared without prior lipid extraction. Each oyster, clam, and squid sample was esterified with 14% boron-trifluoride (BF 3) in methanol at 100 °C for 120 min, and hexane was used to help dissolve the lipids. This method gave a higher recovery of fatty acids as compared to the conventional method. Using an internal standard, the fatty acid content of the sample can be determined quantitatively and qualitatively. Due to its simplicity, speed, and reduced organic solvent usage, the one-step method should be useful for the determination of fatty acid composition in marine biological samples.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 0022-0981
eISSN: 1879-1697
DOI: 10.1016/j.jembe.2007.08.024
Titel-ID: cdi_proquest_miscellaneous_20870722

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX