Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 1 von 42
Journal of Chromatography A, 1985-01, Vol.327, p.333-342
1985
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Detection of quality differences among wheats by high-performance liquid chromatography
Ist Teil von
  • Journal of Chromatography A, 1985-01, Vol.327, p.333-342
Ort / Verlag
Amsterdam: Elsevier B.V
Erscheinungsjahr
1985
Quelle
Elsevier Journal Backfiles on ScienceDirect (DFG Nationallizenzen)
Beschreibungen/Notizen
  • Proteins extracted with various solvents from small wheat flour samples were analyzed by reversed-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC) and size-exclusion HPLC (SE-HPLC). RP-HPLC analysis of gliadin proteins can identify wheat varieties and, for durum wheats (used for pasta products), can rapidly determine quality. After lower-molecular-weight proteins are extracted, high-molecular-weight glutenin proteins can be reduced, alkylated, isolated and analyzed by RP- or SE-HPLC. The ratio of high- to low-molecular-weight glutenin subunits can be used to determine the quality of wheats used to make bread.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 0021-9673
DOI: 10.1016/S0021-9673(01)81662-9
Titel-ID: cdi_proquest_miscellaneous_14460184

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX