Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 7 von 2697
Journal of microbiology and biotechnology, 2015-09, Vol.25 (9), p.1555-1558
2015
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
In Vitro Effects of Dietary Inulin on Human Fecal Microbiota and Butyrate Production
Ist Teil von
  • Journal of microbiology and biotechnology, 2015-09, Vol.25 (9), p.1555-1558
Ort / Verlag
한국미생물생명공학회
Erscheinungsjahr
2015
Quelle
EZB Electronic Journals Library
Beschreibungen/Notizen
  • Administration of dietary fibers has various health benefits, mainly by increasing numbers of beneficial bacteria and enhancing production of short-chain fatty acids in the colon. There has been growing interest in the addition of dietary fiber to human diet, due to its prebiotic effects. This study aimed to evaluate the prebiotic activity of inulin using an in vitro batch fermentation system with human fecal microbiota. Fermentation of inulin resulted in a significantly greater ratio of Lactobacillus or Bifidobacteria to Enterobacteria strains as an index of healthy human intestine and elevated butyrate concentration, which are related to improvement of gut health.
Sprache
Koreanisch
Identifikatoren
ISSN: 1017-7825
eISSN: 1738-8872
Titel-ID: cdi_kisti_ndsl_JAKO201530848743397

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX