Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 1 von 16

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Japanese Culinary Mobilities: The multiple globalizations of Japanese cuisine
Ist Teil von
  • Routledge Handbook of Food in Asia, 2019, p.39-57
Auflage
1
Ort / Verlag
Routledge
Erscheinungsjahr
2019
Link zum Volltext
Quelle
Alma/SFX Local Collection
Beschreibungen/Notizen
  • In recent years, Japanese restaurants have spread around the world. Based on archival research and original ethnographic fieldwork, this chapter gives a historical and sociological overview of the global expansion of Japanese restaurant cuisine in Asia, North America, Europe, and Latin America. It describes multiple historical waves of Japanese culinary globalization and the different types of culinary communities that played a central role in each wave of globalization, from imperial diasporas, to settler communities, to business expatriates. In the most recent phase of culinary expansion, the protagonists of the story shift to non-Japanese migrant entrepreneurs and Japanese food-service corporations who have furthered the spread of Japanese restaurants around the world.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISBN: 9781138669918, 1138669911
DOI: 10.4324/9781315617916-4
Titel-ID: cdi_informaworld_taylorfrancisbooks_10_4324_9781315617916_4_version2
Format

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX