Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 20 von 110

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Specific rotation and carbohydrate profile of Croatian unifloral honeys
Ist Teil von
  • Czech Journal of Food Sciences, 2011-01, Vol.29 (5), p.515-519
Ort / Verlag
Prague: Czech Academy of Agricultural Sciences (CAAS)
Erscheinungsjahr
2011
Link zum Volltext
Quelle
EZB-FREE-00999 freely available EZB journals
Beschreibungen/Notizen
  • Specific rotation and carbohydrate profile of Croatian black locust (Robinia pseudoacacia), sage (Salvia officinalis) and chestnut (Castanea sativa) honeys were determined. Fructose, glucose, sucrose, maltose (with cellobiose and trehalose), melezitose (with erlose), raffinose, and xylose were evaluated and quantified by HPLC, while specific rotation was determined by using a polarimeter. The differences in the carbohydrate profile, especially in disaccharide and trisaccharide contents, reflected different specific rotation values of the honey types selected. Weak positive correlations between specific rotation and sucrose, melezitose with erlose, and raffinose contents were found.
Sprache
Englisch; Tschechisch; Slowakisch
Identifikatoren
ISSN: 1212-1800
eISSN: 1805-9317
DOI: 10.17221/164/2010-CJFS
Titel-ID: cdi_doaj_primary_oai_doaj_org_article_e729e8ea031e497a8a8aec1e09760db7
Format
Schlagworte
ANALYTICAL METHODS, CARBOHIDRATOS, CARBOHYDRATE CONTENT, carbohydrate profile, CARBOHYDRATES, CASTANEA SATIVA, CELLOBIOSE, CELOBIOSA, CHEMICAL COMPOSITION, CHEMICOPHYSICAL PROPERTIES, COMPOSICION QUIMICA, COMPOSITION CHIMIQUE, CONTENIDO DE CARBOHIDRATOS, Disaccharides, FRUCTOSA, FRUCTOSE, GLUCIDE, GLUCOSA, GLUCOSE, High-performance liquid chromatography, HONEY, HPLC, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1298, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1300, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1371, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1417, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1513, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1521, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_1794, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_24469, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_28504, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_3118, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_3287, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_33867, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_3652, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_4550, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_6432, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_6625, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_7495, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_7888, http://www.fao.org/aos/agrovoc#c_8474, Liquid chromatography, MALTOSA, MALTOSE, MIEL, Oligosaccharides, Polarimeters, POLARIMETRIA, POLARIMETRIE, POLARIMETRY, PROPIEDADES FISICOQUIMICAS, PROPRIETE PHYSICOCHIMIQUE, RAFFINOSE, RAFINOSA, ROBINIA PSEUDOACACIA, Rotation, SACCHAROSE, SALVIA OFFICINALIS, specific rotation, SUCROSA, SUCROSE, TECHNIQUE ANALYTIQUE, TECNICAS ANALITICAS, TENEUR EN GLUCIDES, TREHALOSA, TREHALOSE, unifloral honey, XILOSA, XYLOSE

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX