Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 16 von 1258

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
STUDY OF EXTRACTION OF QUERCETIN FROM PURPLE ONION (Allium ceppa L.) AND ITS USE AS A NATURAL FOOD PRESERVATIVE
Ist Teil von
  • Journal of Engineering and Exact Sciences, 2018-03, Vol.4 (1), p.0153-0162
Ort / Verlag
Universidade Federal de Viçosa (UFV)
Erscheinungsjahr
2018
Quelle
Alma/SFX Local Collection
Beschreibungen/Notizen
  • The present work studied the solid-liquid extraction of the flavonoid quercetin from purple onion. Experimental studies of solvent, temperature, raw material mass per solvent volume and extraction time showed the best condition for leaching: ethanol 60% (v/v); 40°C; raw material mass (g)/solvent volume (ml) 1:10; 2 hours and 200 rpm shaking; with a quercetin recovery of 209.83 mgquercetin/graw material and 335.19 mgquercetin/gSST (Total Solid Soluble). With these values the complete extraction process was simulated with the aid of Aspen Plus® software. Starting from a base of calculation of 1000 kg/day of raw material it was obtained a production of 21.7 kg/day of quercetin, in the form of alcoholic extract 40 °BRIX. An ethanol recycle of 788.2 kg/day was estimated, requiring 17.8 kg/day of anhydrous ethanol and 94.3 kg/day of water in the process.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
eISSN: 2527-1075
DOI: 10.18540/jcecvl4iss1pp0153-0162
Titel-ID: cdi_doaj_primary_oai_doaj_org_article_d6b92c68c73c490baab516c3c92da8cb

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX