Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Ergebnis 14 von 230
Method & theory in the study of religion, 2019-06, Vol.31 (3), p.244-260
2019
Volltextzugriff (PDF)

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Food for Thought: The Question of the Animal in Gil Anidjar's Blood: A Critique of Christianity
Ist Teil von
  • Method & theory in the study of religion, 2019-06, Vol.31 (3), p.244-260
Ort / Verlag
Leiden | Boston: Brill
Erscheinungsjahr
2019
Quelle
Alma/SFX Local Collection
Beschreibungen/Notizen
  • Abstract This paper reads Gil Anidjar's Blood: A Critique of Christianity with the question of the animal in mind. The first section looks at the blood prohibition of the Hebrew Bible and Anidjar's reading of the relevant biblical texts; the second section uses Acts 10 as an example of the New Testament's view of eating and how this applies to the practice of the eucharist; the third, and final, section offers a reading of Freud's Moses and Monotheism (in light of Anidjar's reading of it) and returns to the question of the animal in the Hebrew Bible. The purpose throughout each section is to display how Blood opens up fruitful areas of exploration in connection with the question of the animal, eating, and (animal) blood.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 0943-3058
eISSN: 1570-0682, 0943-3058
DOI: 10.1163/15700682-12341450
Titel-ID: cdi_crossref_primary_10_1163_15700682_12341450
Format

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX