Sie befinden Sich nicht im Netzwerk der Universität Paderborn. Der Zugriff auf elektronische Ressourcen ist gegebenenfalls nur via VPN oder Shibboleth (DFN-AAI) möglich. mehr Informationen...
Trends in food science & technology, 1991, Vol.2 (5), p.127-130
1991

Details

Autor(en) / Beteiligte
Titel
Non-provitamin A activity of carotenoids: immunoenhancement
Ist Teil von
  • Trends in food science & technology, 1991, Vol.2 (5), p.127-130
Ort / Verlag
Elsevier Ltd
Erscheinungsjahr
1991
Link zum Volltext
Quelle
Elsevier Journal Backfiles on ScienceDirect (DFG Nationallizenzen)
Beschreibungen/Notizen
  • Substantial evidence has accumulated in recent years that suggests new nutritional roles for certain carotenoids in addition to the value of some as a source of vitamin A. Unfortunately, the commonly used calculation of the carotenoid contents of foods as retinol equivalents does not take the non-provitamin A activities of carotenoids into account. Thus, there is a need to express the content of β-carotene and, perhaps, other carotenoids in foods in milligrams, and to establish a new and separate recommended dietary allowance (RDA) for such nutrients.
Sprache
Englisch
Identifikatoren
ISSN: 0924-2244
eISSN: 1879-3053
DOI: 10.1016/0924-2244(91)90648-3
Titel-ID: cdi_crossref_primary_10_1016_0924_2244_91_90648_3

Weiterführende Literatur

Empfehlungen zum selben Thema automatisch vorgeschlagen von bX